DE SCHELDEKRAAN

DE SCHELDEKRAAN

renovatie-Scheldekraan-01     renovatie-Scheldekraan-02

renovatie-Scheldekraan-03     renovatie-Scheldekraan-04

MIT RENOVEERT SCHELDEKRAAN

 

De Scheldekraan in Vlissingen is door MIT geheel gerenoveerd en teruggeplaatst aan het voormalige Marinedok in Vlissingen.

In vervolg op het door MIT voor de Gemeente opgestelde Plan van Aanpak Renovatie Scheldekraan heeft het college van B&W op 24 januari 2012 groen licht gegeven voor het project. De bedoeling is dat de kraan eind juni 2012 gereed is.

Op 8 maart 2012 is de enorme kraan van zijn oude locatie aan de Koningsweg naar zijn nieuwe definitieve locatie op het voormalige Scheldeterrein getransporteerd. Eerst is de toren verplaatst waarna ’s middags de giek volgende. Op zijn nieuwe locatie is de kraan grotendeels gedemonteerd en gestript. Vervolgens zijn de verouderde onderdelen vervangen, en is de staalcontructie waar nodig hersteld en vervolgens geheel gestraald en opnieuw geconserveerd. Ook de elektrische installatie is geheel vervangen.

Op 13 juni 2012 is de Scheldekraan weer overeind gezet. Met 2 mobiele telescoopkranen is eerst de toren weer rechtop gezet en op de oorspronkelijke kraanbaan geplaatst, vervolgens is de giek ruim 35 m opgetild en op de toren vastgezet.

Daarna hebben afrondende montage- en assemblagewerkzaamheden plaatsgevonden en is de inbouw van de geheel nieuwe elektrische installatie afgerond waarna de kraan is ingeregeld en opgeleverd.

renovatie-Scheldekraan-05     renovatie-Scheldekraan-06

renovatie-Scheldekraan-07     renovatie-Scheldekraan-08

renovatie-Scheldekraan-09     renovatie-Scheldekraan-10

renovatie-Scheldekraan-11     renovatie-Scheldekraan-12

renovatie-Scheldekraan-13     renovatie-Scheldekraan-14