KRAANBAAN VERVANGEN

KRAANBAAN VERVANGEN

kraanbaan-met-ballastbed-vervangen-01     kraanbaan-met-ballastbed-vervangen-02

kraanbaan-met-ballastbed-vervangen-03     kraanbaan-met-ballastbed-vervangen-04

KRAANBAAN NAUWKEURIG VERVANGEN

 

Bij een van onze klanten heeft MIT een kraanbaan vervangen inclusief een verbetering van de ondergrond. De rails van deze kraanbaan waren gesleten en deels niet meer op de juiste maatvoering. De ondergrond van deze baan bracht de nodige uitdaging met zich mee. Een gedeelte van de kraanbaan lag op een zandbasis en een ander deel had een ondergrond van beton. Natuurlijk moesten wij bij deze hele operatie één en hetzelfde hoogteniveau van de rails weten te bewerkstelligen.

In twee fasen zijn de rails verwijderd. Als eerste is het betonnen gedeelte aan bod gekomen, waarbij de vloer volledig is gestript van onderlegplaten en bevestigingsmateriaal. Hierop zijn nieuwe staalplaten gemonteerd en ondersabeld. Op deze basis is nieuw railprofiel op de juiste positie geplaatst.

In de tweede fase is het oude materiaal inclusief oude bielzen en stelconplaten van de zandbodem verwijderd en is een fraai nieuw zand-grindbed gestort. De nieuwe bielzen en rails sloten strak en naadloos aan op het eerste gedeelte.

kraanbaan-met-ballastbed-vervangen-05     kraanbaan-met-ballastbed-vervangen-06

kraanbaan-met-ballastbed-vervangen-07     kraanbaan-met-ballastbed-vervangen-08

kraanbaan-met-ballastbed-vervangen-09     kraanbaan-met-ballastbed-vervangen-10