MODULAIRE PORTAALKRANEN

MODULAIRE PORTAALKRANEN

Modulaire Portaalkranen     Modulaire Portaalkranen

Modulaire Portaalkranen     Modulaire Portaalkranen

MAATWERK MODULAIRE PORTAALKRANEN

 

Een van onze relaties had voor een beperkte tijd hijscapaciteit benodigd. MIT heeft hiervoor een maatwerk oplossing ontwikkeld en gerealiseerd die later in allerlei andere vormen hergebruikt kan worden.
De oorspronkelijk vraagstelling betrof het leveren van een hijsopstelling voor het laden en lossen van opleggers in een tijdelijke opslaglocatie, met een gevraagde hijscapaciteit tot maximaal 20T.
MIT heeft diverse varianten voor een passende hijsopstelling verkend en doorgerekend. Vanwege het tijdelijke karakter van deze toepassing hebben wij onze klant een opstelling voorgesteld die geheel aansluit bij de vraagstelling, maar die bovendien geheel modulair is opgebouwd zodat deze kan worden aangepast voor gebruik in vele andere toepassingen.

Ons voorstel werd enthousiast ontvangen en hebben wij daarna in een korte doorlooptijd in detail uitgewerkt en gerealiseerd.
De opstelling bestaat uit 2 modulair opgebouwde portaalkranen op een gezamenlijke kraanbaan met elk 2 stuks 5 tons takels. De takels zijn separaat maar ook in tandembedrijf te bedienen. Hierbij hebben wij gebruik gemaakt van standaard componenten, zodat onze maatwerk oplossing ook onderhouds- en servicevriendelijk is.

Door de modulaire opbouw zijn de kranen met eventuele aanpassingen in vele varianten inzetbaar:

  • op een andere plek, door ze te demonteren en elders weer op te bouwen,
  • met meer hijshoogte door de A-frames te verlengen,
  • met een grotere overspanning door langere kraanliggers te plaatsen,
  • als bovenloopkranen door de A-frames niet te monteren,
  • etc.

 
Om de lasten van diverse afmetingen steeds veilig te kunnen hijsen zijn ook 2 maatwerk hijsbalken geleverd.

Modulaire Portaalkranen     Modulaire Portaalkranen

Modulaire Portaalkranen