TORENKRAAN OPERATIONEEL

TORENKRAAN OPERATIONEEL

bailey_torenkraan2     Bailey-torenkraan-weer-operationeel-02

Bailey-torenkraan-weer-operationeel-03     Bailey-torenkraan-weer-operationeel-04

TORENKRAAN WEER OPERATIONEEL GEMAAKT

 

Een bijna 40 jaar oude torenkraan op een scheepswerf in Rotterdam is door MIT geïnspecteerd. Het belangrijkste doel van de technische inspectie was vast te stellen welke reparaties en aanpassingen er dienden te worden gedaan, om deze kraan weer in gebruik te kunnen nemen. Na een aantal jaren van stilstaand en reeds langer zeer beperkt gebruik van de kraan zou deze weer operationeel worden, omdat het werfterrein inclusief de 60-tons torenkraan voor de komende periode verhuurd is.

De bevindingen en daarna ook door MIT uitgevoerde werkzaamheden betroffen onder meer het reviseren van één van de kraanrijmotoren, het herstellen van doorgeroest leuningwerk, het gangbaar maken, stellen en deels vervangen van de remmen van het rijwerk, van het katrijwerk en van het zwenkwerk. Daarnaast het uitvoeren van het benodigde smeeronderhoud en het vervangen van de olie in alle tandwielkasten, het leveren en vervangen van de koolborstels van het sleepringenlichaam, het herstellen van de rijwegafschakelingen en het leveren en vervangen van een defecte controller in de kraancabine.

Tevens is de lastmomentbeveiliging getest en de draaikransspeling gemeten, het onderblok met hijshaak is gekeurd en er is een nieuwe hijskabel geleverd en gemonteerd.

Parrallel heeft MIT voor deze kraan eveneens de open stroomtoevoer met 3 koperdaden hersteld. Deze 3 elektrolytisch hardgetrokken koperdraden bevinden zich in een verzonden afgedekte goot onder de gehele lengte van de kraanbaan. MIT heeft hiervoor de ontbrekende ophangingen en de eindspanners, alle voorzien van isolatoren geleverd en geplaatst. De 3 stroom­afnemers aan de kraan zijn hergebruikt.

De kraan is vervolgens in orde bevonden en weer in gebruik genomen.

Bailey-torenkraan-weer-operationeel-05     Bailey-torenkraan-weer-operationeel-06

Bailey-torenkraan-weer-operationeel-07     Bailey-torenkraan-weer-operationeel-08